TijdNamenOnderwerp
9.30-11.00Rien Wesseling (Roeivereniging Leerdam)Mensen verbinden aan het landschap en de samenleving

Bij deze roeivereniging langs de Linge komen mensen sporten, maar het is meer dan roeien alleen. De roeiers bewegen zich in het landschap en beleven prachtige deltanatuur. De roeivereniging is ook een sociale verbinder, in de regio en met jeugd bijvoorbeeld. Rien Wesseling gaat graag het gesprek aan over de vele mogelijkheden die verenigingen bieden.
9.30-11.00Ineke Schaper (Schaper Vizie)Met een struincoach op pad langs de rivier naar vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

De riviernatuur vormt een geweldige bron van inspiratie voor mens en organisatie. Struincoaches langs het Struinpad (Millingen tot kust) bieden struincoaching aan voor preventie en herstel van stress en burn-out. De permanente aanwezigheid van de brede rivier, de ruige riviernatuur en de afwezigheid van een gemarkeerd pad maken het lopen op het Struinpad tot een unieke en avontuurlijke ervaring. In combinatie met struincoaching vormt dit een krachtig medicijn; 'Herstel om de hoek'!
11.00-12.30Jettie van den Houdt (Samen Leren)Hoe maken we de ervaringen van de bezoekers aan de Rijn-Maasdelta tot iets bijzonders?

Iedereen heeft een beeld bij de Rijn-Maasdelta en zal met een eigen verwachting naar het gebied komen om te genieten. Maar wat zijn de unieke kwaliteiten van dit gebied? Hoe kunnen recreatieondernemers, natuurgidsen en anderen de ervaring van de bezoeker verrijken, verdiepen? Tijdens deze sessie gaan we antwoorden trachten te vinden die ons verder helpen. De bezoeker wordt als het ware een bril opgezet waardoor het gebied gaat leven in geologisch, cultuurhistorisch en ecologisch opzicht. De verborgen kwaliteiten van het deltalandschap worden herkend en beleefd.
11.00-12.30Henk Visscher (Landschapsmuseum Telluris)Bijzondere landschapswaarden van de Drechtstreek
13.30-15.00Berno Strootman (Rijksadviseur fysieke leefomgeving)Ruimtelijke opgaven in de Rijn-Maasdelta

Landschapsarchitect Berno Strootman gaat in een Werkplaatslab in op actuele en toekomstige ruimtelijke opgaven in de Rijn-Maasdelta.
15.00-16.30 Ien Stijns (Slot Loevestein)Het succes van de Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek is een toeristisch samenwerkingsverband tussen Gorinchem,
Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren met als verbindende factor de veerdienst die u van de ene naar de andere locatie vervoert. Door het toevoegen van veerdiensten zijn nieuwe en verrassende samenwerkingen ontstaan.
15.00-16.30 Jettie van den Houdt en Ineke Schaper (Samen Leren en Schaper Vizie)Op pad langs de rivier voor vitaliteit en een bijzondere ervaring

Kom even tot rust langs de rivier de Waal. We gaan wandelen aan de oever van deze rivier. Je ervaart aan den lijve waar het ook alweer om gaat in de Rijn Maas Delta. Tevens krijg je een voorproefje van wandelen met een struincoach en de effecten die dat op je vitaliteit kan hebben. Laat de stress van je drukke leven even achter je en geniet van deze begeleide wandeling.

Het programma blijft de komende dagen uitgebreid worden met meer (werk)sessies.