TijdNamenOnderwerp
10:00-11.00Gepco de Kruijff (HollandDelta)Keynote

Het actuele overall verhaal van de destinatie Rijn-Maasdelta. Het werken aan het Global Geopark Rijn-Maasdelta komt nadrukkelijk aan bod.
11.00-12.30Jolanda van den Berg en Ton Lammers (Struincoaching HetPad.nl)Natuurbeleving Dreumelse Waard met struincoaches

De Dreumelse Waard wordt met veel eigen beelden tot leven gebracht door struincoaches Jolanda en Ton. Een natuurbeleving die garant staat voor ont-stressing, gezellige ontspanning, vrijheid en ruimte. U krijgt een kleurrijk en op het seizoen afgestemd overzicht van een van de grotere natuurgebieden langs de Waal, onderdeel van het Nationaal Park en Geopark waaraan we werken. U kunt meedoen met ontspanningsoefeningen die ook tijdens de struintocht aan bod komen.
13.30-15.00Ans Jager (Dorp aan Rivier (theater))Julius Caesar aan de Maas brengt historie tot leven

Vanuit ervaring met grote en kleine theaterproducties op bijzondere locaties vertelt Ans Jager over het op handen zijnde openlucht-muziektheaterspektakel Julius Caesar aan de Maas, het tot leven brengen van streekgebonden historische verhalen en de impact daarvan op de aantrekkingskracht, sociaal leven en het toerisme in een gebied. U kunt vragen stellen, waarbij ook organisatorische hobbels aan bod kunnen komen. Ans Jager is productieleider, schrijver en regisseur.
13.30-15.00Corry Derksen (Stichting Kerk Heesselt)Geschiedenis en herbestemming kerk Heesselt aan de Waal

De kerk van Heesselt heeft een eeuwenoude geschiedenis, maar sinds de ontkerkelijking komen steeds minder mensen naar een dienst. Op den duur wordt het voortbestaan van de kerkelijke gemeente betwijfeld. Wat doe je dan met het fraaie Rijksmonument? In Heesselt is een groepje niet kerkelijk betrokkenen actief om het een gedeeltelijke herbestemming te geven. Hoe? Kom luisteren naar de bijzondere plannen.
15.00-16.30Joke van den Ban (Mappelle - fruithoveniersbedrijf)Een Betuwse traditie: fruitteelt!

Hoe mooie fruitbomen op te kweken en te integreren in dit landschap

Fruitteelt hoort bij de Betuwe. En natuurlijk teelt men fruit zo efficiënt mogelijk: met laagstambomen. Maar met hoogstambomen kunnen we dit landschap wel verfraaien. Ze horen ook bij de Betuwe, hebben er eeuwen gestaan. Kom horen wat deze bomen nodig hebben, welke geschikt zijn en hoe zij een gevarieerd landschap waarborgen.
15.00-16.30Kars Veling (Natuur- en Vogelwacht Culemborg)Meer kleur in de stad

Er wordt veel gesproken over meer groen in de stad, maar deze presentatie gaat over meer kleur! Het groen moet boeiender en
biodiverser worden en dat kan ook. Door aandacht voor planten en dieren in braakliggende stukken, bedrijventerreinen,
groenstroken, bermen, daken, waterberging en privétuinen. Door goede inrichting en beheer kan de stad een prachtig leefgebied
zijn voor vlinders, bijen, vogels en nog veel meer!
Groot deel van de dagGerard Doornbos (Terra Practicus)Wat zit er onder de grond?

Bodemdeskundige Gerard laat bodems zien. Hij heeft verschillende grondsoorten met een mooi verhaal. Wil je iets van eigen bodem, bodemvondsten als zwerfstenen of fossielen weten? Neem wat mee en vraag Gerard.

Het programma blijft de komende dagen uitgebreid worden met meer (werk)sessies.